İş

İşgücü Piyasasından ‘yeni bir yol haritası’

MERSİN (İGFA) – Serbest kürsü çalışmasının da yapıldığı toplantıda, deprem sonrası çevre illerden Mersin’e göç, barınma, altyapı, sağlık, içme suyu ve insan kaynakları konuları masaya yatırıldı.

Kariyer Merkezi, hizmetlerini alanın ihtiyaçlarına göre planlamaktadır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meslek Merkezi Müdürü Serkan Özada; Meslek Merkezi’nin kurulduğu ilk günlerde İş Piyasası Uyum Komisyonu fikrini hayata geçirdiğinin ve sunulan hizmet programlarının alanın ihtiyaçlarına göre planlandığının altını çizdi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile iş arayanlara ve patronlara İŞKUR hizmetlerinin sunulmasına yönelik protokoller ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile mesleki sertifika programlarının açılması ile istihdama katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. ve iş arayanların, gençlerin ve adayların istihdamı.

Kariyer Merkezi’nin en değerli hedef gruplarından birinin patronlar olduğunu belirten Özada; Patronlar ve profesyonel yöneticiler için kurumsal ve kişisel eğitimlerin, işçi ihtiyaçlarına yönelik mülakat simülasyonlarının ve danışmanlık hizmetlerinin önemini vurguladı.

Kariyer Merkezi’nin Gelecek Projelerinden de bahseden Özada; 2023 döneminde ‘Online Kariyer Platformu, Online Eğitimler, Kariyer Mersin’ gibi projeleri yükleyeceklerini söyledi.

Mersin’in ortak akılla yürüteceği yeni bir yol haritasına ihtiyacı var.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meslek Merkezi Serkan Özada tarafından yapılan sunumun ardından ücretsiz kürsü gerçekleştirildi. Hür Kürsü çalışmasında meclis üyelerinin gündemi deprem felaketi sonrası çevre illerden Mersin’e göç oldu.

Serbest Sandalye çalışmasında; Mersin Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlgiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Mualla YüceoL, Toros Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Köksal Hazır, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yürütme Kurulu Lider Danışmanı Ercan Akın, Girişimci İş Kadınları Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin Perakendeci İşadamları Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Özcan Demir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kiper, Akdeniz Ağaç ve Orman İşleri Üreticileri Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Tarık Ciger, Mersin Üniversitesi Daima Eğitim Direktörü Prof. Dr. İlhan Ege, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Proje Koordinatörü Umut Oğur görüşlerini paylaştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meslek Merkezi Mesleki Mersin Projesi’nde iş birliğine hazır olduklarını belirten üyeler; Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından depremden etkilenen illerden yoğun göç alan Mersin’de insan kaynaklarının yanı sıra konut, altyapı, sağlık ve içme suyu gibi konulara da dikkat çekti. İnsan kaynakları açısından, kentsel dinamikler olarak sürecin daha yönetilebilir hale getirilmesi açısından kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulanmıştır.

Kentin insan kaynakları alanına katkı sağlamak için Mesleki Mersin Çalıştayı yapılacak

İşgücü Piyasası Uyum Konseyi Toplantısında, üyelerin ortak görüşü olarak İnsan Kaynakları, Mesleki Eğitim gibi konuların yer aldığı Mesleki Mersin Çalıştayı düzenlenerek, şehrin dinamiklerinin ortasında var olan bağın en üst düzeye çıkarılması amaçlanmaktadır. Eğitim, İstihdam, Girişimcilik.

haberkabaduz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu